Astronaut Boeken maakt boeken voor kinderen, hun ouders, hun opa’s en oma’s en hun andere verzorgers. En in onze boeken valt altijd wat te ontdekken. Hoe pak ik iets aan, hoe werkt het, hoe kan ik het anders doen, beter doen. En misschien ontdek je wel wat over jezelf.

Ik, Linda de Jong, ben de uitgever van Astronaut Boeken. Ik ben van oorsprong communicatieadviseur. Door de komst van mijn dochter wilde ik een andere invulling geven aan mijn werkzaamheden zodat ik van huis uit kan werken. En dus ook vaker bij mijn dochter kan zijn.

Waarom dan een uitgeverij? Ik hou ontzettend van boeken. En als uitgever kom ik heel veel dezelfde aspecten tegen die ik als communicatieadviseur ook tegenkwam. Ik geniet enorm van de werkzaamheden binnen de uitgeverij: de creativiteit rondom de boeken, het coachen van ‘mijn’ auteurs en alle leuke contacten die het me oplevert.

Uiteraard maak ik deze boeken niet in mijn eentje. Ik werk samen met een team van professionals. Dat team bestaat uit auteurs, redacteuren, vormgevers, illustratoren, fotografen, drukkerijen. Een goed team is essentieel om een goed boek neer te kunnen zetten.

Wat ik graag wil bereiken met Astronaut Boeken, is dat ik boeken wil maken waar u van houdt. Waarvan u zegt: “Die wil ik hebben. Nee, die MOET ik hebben.” Als dat gebeurt, dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Geniet van onze boeken!!

Foto van Linda de Jong